Heal de Healer

Hoe komt het dat je je beter voelt nadat je bij je/ een paard bent geweest?
Paarden hebben een groot hart, ze oordelen niet, ze ‘zijn’ gewoon. Door dat grote hart voelen ze jouw energie, emoties en pijn. Ze absorberen dat. Maar doordat ze zoveel menselijke energieën absorberen hebben zij ook de behoefte om een keer te releasen. Trauma slaat zich op in het lichaam en dat is bij paarden net zo. Wanneer een paard een healing ontvangt healt het van binnen. Vergelijk het met een relax of energetische behandeling. Jij hoeft niks te doen, alleen maar te ontvangen en loslaten wat er losgelaten mag worden. Zo kunnen er kunnen dieren blokkades en dergelijke hebben door een blessure, verhuizing, een bevriend paard dat er niet meer is of het krijgen van/ loslaten een veulen.

Wat is Healing Touch?
Healing Touch is een energetische behandeling waarbij gewerkt wordt vanuit de chakra’s. De chakra’s zijn als een team verbonden met elkaar. Je kan je misschien wel voorstellen dat wanneer ze niet allemaal in balans zijn dit gevolgen heeft voor de gehele energiestroom.

Waarom Healing Touch?
Een Healing Touch behandeling kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Een aantal voorbeelden:

 • Ondersteuning bij blessures of ziekte
 • Verminderen van stress
 • Verlichten van pijn
 • Een boost geven aan het immuunsysteem
 • Herstel na een operatie
 • Preventief. Wanneer een dier lekker in zijn vel zit is het vrolijker, minder vatbaar voor ziektes en is mentaal sterker.

Hoe werkt Healing Touch?

Uit onderzoek is bewezen dat een ontspannen en energetisch in balans lichaam, beter en efficiënter voor zichzelf kan zorgen en dat het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd. Dit zorgt ervoor dat lichaamsfuncties als bloedcirculatie en hormoonhuishouding worden gereguleerd en zo wordt het lichaam aangezet tot zelf-heling.

Het zijn niet alleen fysieke ongemakken die hiermee worden verlicht maar ook de mentale, emotionele en spirituele belemmeringen kunnen worden losgelaten.

Deze behandeling kan zeker en juist ook aan te beleven, preventief worden ingezet. Wanneer een dier lekker in zijn vel zit is het vrolijker, minder vatbaar voor ziektes en is het mentaal sterker.

 •  Het geven van helende energie laat het lichaam diep ontspannen.
 • Door de ontspanning komt er endorfine vrij in de hersenen.
 • De endorfine zorgt voor een diepe ontspanning van de spieren.
 • De ontspanning zorgt voor meer ruimte tussen de cellen en verbetert de bloedcirculatie.
 • De verbeterde bloedcirculatie verhoogt de zuurstofopname in het gehele lichaam.
 • De verbeterde bloedcirculatie stimuleert de opname van voedingsstoffen.
 • Enzymen komen vrij en zorgen voor een goede spijsvertering.
 • De hormoonhuishouding wordt gereguleerd en versterkt de constitutie.
 • Afvalstoffen worden afgevoerd.
 • Gezonde celdeling wordt in gang gezet.
 • Een gevoel van welbevinden ontstaat dat het zelfhelend vermogen activeert.

How it all started…

Ik zal proberen het kort te houden maar geen idee of dit gaat lukken… Als klein meisje was ik al helemaal weg van paarden. Altijd verzorgpony’s gehad en op mijn zeventiende kreeg ik dan eindelijk mijn eigen paard. Zij was niet makkelijk. Dat wisten we maar ze had wel veel kwaliteit. Dus met veel trainen en begeleiding zouden we haar wel voor elkaar kunnen krijgen. Helaas lukte dat niet. Uiteindelijk toch de moeilijke beslissing gemaakt om haar te verkopen als fokmerrie. Ze heeft toen bij haar nieuwe eigenaar een aantal mooie veulens op de wereld gezet. Ondertussen volgde ik de opleiding paardenhouderij. Na mijn opleiding ben ik zo’n 4 jaar op een professionele dressuurstal werkzaam geweest.

Fast forward naar 2019.. dat jaar heb ik een hernia gehad. Die kwam niet uit het niks.. Het was niet fijn en ik heb ook echt veel pijn gehad maar die hernia zorgde wél voor een bewustzijnsmoment. Want ik kon even helemaal niks meer. Ik kon amper op mijn benen staan en moest liggend eten. Dit zette me aan het denken, ik werd uit het leven gehaald wat ik leidde. Waarom? Om me in te laten zien dat het tijd was om het anders aan te pakken. Die tijd begonnen met mijn ‘shit’ aan te kijken door middel van verschillende energetische sessies. En er dus ook achter gekomen dat die hernia niet perse iets fysieks was, ik zal niet zeggen dat je fysiek er niks mee te maken heeft, maar dit is ook zeker een groot deel van wat er innerlijk afspeelt of afgespeeld heeft.. Door het maar lang genoeg te negeren komt het er een keer uit.. Maar de interesse in energiewerk en het zelfhelend vermogen van het lichaam was gewekt ;-).

Na 8 jaar geen paard meer te hebben gehad wist ik dat ze echt wel weer terug in mijn leven zouden komen maar ik wist alleen nog niet in welke vorm. Tot ik het boek Paarden genezen van Margrit Coates ging lezen. Daar werd het duidelijk. Ik heb haar toen een mailtje gestuurd en wat bleek, ze kwam naar België om daar een workshop te geven… Veel geleerd en later kwam de opleiding Healing Touch for Animals op mijn pad..

Ik vind de communicatie/ miscommunicatie die er vaak is tussen paard en ruiter of paard en eigenaar/verzorger echt mega interessant. Ik zie zo vaak dat ze elkaar niet begrijpen en wil hier een schakel in zijn. Mijn merrie was daar om me daar bewust van te maken maar ik was me daar op dat moment helemaal niet bewust van.. zo zie je maar hoe zo’n 20 jaar later je toch nog puzzelstukken (waarvan je niet eens wist dat het een puzzelstuk was) op zijn plek vallen. 

Dieren ‘zijn’ gewoon. Ze hebben geen agenda. Ze zijn niet bezig met morgen, straks of later. Ze zijn in het moment. Dat is wat we van ze kunnen leren. Gewoon ‘zijn’. Wat gebeurt er. Wat heb ik op dit moment nodig. Ben in het nu.

 

Healing Touch for Animals

Afspraak inplannen


Gelieve rekening te houden met het plannen van een afspraak dat dit op een moment is dat het rustig is. Dus niet rond voertijd
of wanneer het druk is of er veel paarden uit/ of op stal worden gezet. De behandeling zal plaats vinden daar waar het paard
zich het meest op zijn gemak voelt. Wanneer het paard in een vertrouwde omgeving staat,
is het voor het paard makkelijker om te ontvangen.

Advies is om het paard de dag van de behandeling, of in ieder geval na de behandeling, rust te geven en als het kan ook nog de dag erna. Ook al is er niet direct iets zichtbaar, op energetisch vlak word er het één en ander in gang gezet wat tijd nodig heeft om te integreren. 

Blije klanten (en paarden)

 

Ik heb Lisse vandaag gedaan. Die was voor haar doen echt rustig in haar gedrag. Ik mocht zonder happen aansingelen ze was ook zen in alles. Stond lekker rustig op de poetsplaats. Ben benieuwd hoe lang Lisse zo zen blijft. Ik ben er wel blij mee. 😁 Ik denk dat je het goed hebt gedaan.

Ilse

Disclaimer: Deze technieken zijn ontwikkeld om het zelfhelend vermogen van het lichaam te bevorderen en zijn geen vervanging voor de traditionele medische of diergeneeskundige zorg, medische diagnose of -behandeling. HTA® biedt een samenwerkingsverband tussen de holistische diergezondheidszorg en de traditionele dierengeneeskunde. Neem contact op met een dierenarts voor medische zorg.

Healing Touch for Animals Practitioner

Brandingfeather Copyright 2024
Kristel Verduin
KvK: 80908691
Website made by: JouwBusinessOnline.com